praktijk voor begeleiding bij rouw en verlies

N.A.H.

Niet Aangeboren Hersenletsel (N.A.H.) kan ons allemaal overkomen. Het gaat daarbij om hersenletsel veroorzaakt door een ziekte of ongeval. Er is bij N.A.H. sprake van een combinatie van overgebleven en aangedane hersenfuncties.
Hersenletsel veroorzaakt een breuklijn in het leven, het leven met hersenletsel is voor altijd veranderd. Dit wordt levend verlies genoemd. De gevolgen kunnen enorm zijn en invloed hebben op alle aspecten van het leven - werk, relaties, hobby's, sport enzovoorts. Vaak is er daardoor sprake van gestapeld verlies.

Het moeten leren leven met hersenletsel (en de gevolgen ervan) kan bijzonder lastig zijn, juist door de beperkingen die het hersenletsel met zich mee kan brengen. Je weg in het leven vinden met hersenletsel terwijl je ook aan het rouwen bent om het verlies van je eerdere mogelijkheden, is een dubbele last. Aan het rouwen kom je vaak niet eens toe de eerste tijd, omdat je in beslag genomen wordt door alles wat er op je af komt. Vaak is er pas veel later ruimte voor rouw. 
Het helpt om begeleiding te krijgen van iemand die kennis heeft van N.A.H. en die begrijpt wat het leven met N.A.H. voor jou betekent.

Iedereen is anders, geen mens met hersenletsel is hetzelfde. Maar door brede scholing en werkervaring is het begeleiden van mensen met N.A.H. (en hun naasten) voor mij een specialisatie. Als je hier meer informatie over wilt, neem dan contact met me op per telefoon (06-3399 2251), mail of gebruik het contactformulier op Contact.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram