praktijk voor begeleiding bij rouw en verlies

Rouw op de werkvloer

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van een werknemer totaal op zijn kop kan zetten. Rouw op het werk verdient aandacht - je hangt je verdriet immers bij binnenkomst niet aan de kapstok, zoals rouwspecialist Manu Keirse altijd zegt.
Werken kan in veel gevallen een positieve bijdrage leveren aan het rouwproces van de medewerker. Een veilige werkomgeving waar begrip en kennis over rouw aanwezig is, is daarbij van groot belang.
Wanneer een bedrijf de zorg voor een rouwende medewerker niet op orde heeft, vergroot dit de gezondheidsrisico's en ligt (langer) verzuim voor de hand. Passende begeleiding kan het verzuim fors verminderen, zo blijkt uit onderzoek.

Rouwen doet een ieder op zijn eigen wijze, waardoor er geen pasklaar antwoord is op de vraag welke begeleiding gewenst is. Dit vraagt maatwerk. 
Ik kan meedenken met bedrijven hoe zij hiermee omgaan. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een rouwprotocol of de inzet van individuele begeleiding voor uw medewerkers. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken, via 06-3399 2251 of per email.E-mailen
Bellen
Info
Instagram